vineri, 15 aprilie 2011

Beneficiile Colostrului asupra organismului

Posted By naturalete On 10 aprilie 2011 @ 18:00 In Tratamente Naturiste | No Comments
Colostrul este laptele matern din primele 48 ore de dupa nastere si are o compozitie diferita fata de cea a laptelui matur. Factorii imunizanti si de crestere din compozitie ii confera capacitati curative extraordinare. Colostrul contine o cantitate mare de proteine esentiale, factori de crestere, imunoglobuline, lactoferina, vitamine.
Acest lichid este produs de glandele mamare inca din luna a IV- a de sarcina, pana la 6-7 zile dupa nastere. Cantitatea cea mai mare de anticorpi de care are nevoie nou-nascutul se gaseste in colostru, de aceea alaptarea la san in primele ore dupa nastere este atat de importanta. Este considerat mai valoros decat un vaccin, este numit vaccin 100% natural, asa se face transferul de la mama la copil de anticorpi IgA care creeaza bariera protectoare fata de germenii din mediul extern. In momentul in care nou-nascutul este vulnerabil in fata factorilor nocivi din exterior, natura ofera o modalitate de a il ajuta in formarea sistemului imunitar, atat rapid cat si eficient.
Intelegand importanta alaptarii in primele ore si zile de la nastere, vom intelege de ce pe parcursul vietii, atat copii cat si adultii au nevoie de elementele ce se gasesc in colostru. Cresterea imunitatii poate fi o problema usor de depasit daca alegem atunci cand este nevoie un supliment pe baza de colostru.
Printre numeroasele beneficii aduse organismului prin consumul de colostru trebuie amintite: protectia antivirala, antibacteriana si antiparazitara (reduce simptomatologia si previne reaparitia infectiilor), efectul imunomodulator (se administreaza atat in stari cu deficit de imunitate cat si in afectiuni autoimune), minimalizeaza efectele negative aparute in urma consumului de antibiotice si de corticosteroizi, refacerea tuturor tesuturilor organismului, stimularea regenerarii celulelor nervoase.


Articol din : http://articole.org
URL to article: http://articole.org/sanatate/tratamente-naturiste/beneficiile-colostrului-asupra-organismului



Flixster - Share Movies

Flixster - Share Movies

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

snow

Blogger Widgets