marți, 12 aprilie 2011

Viata si minunile Sfantului Ierarh Spiridon

Posted By claus123claus On 11 aprilie 2011 @ 19:37 In Religie | No Comments
Sfantul Spiridon a trait la cumpana dintre veacurile al III-lea si al IV-lea, nascandu-se in jurul anului 270 in localitatea Askia din insula Cipru, intr-o familie crestina de oameni simpli. Nu a avut parte de invatatura si nu a urmat scoli inalte. A fost cioban, o indeletnicire pe care a indragit-o si pe care n-a parasit-o niciodata. S-a casatorit si a avut o fiica, pe nume Irina, insa la putin ani dupa casatorie a ramas vaduv. A indurat cu rabdare vaduvia, iar Sfantul Simeon Metafrastul spune despre el ca “vietuia cu cinste si cu dragoste de Dumnezeu, urmand lui David in blandete, lui Iacob in simplitatea inimii si lui Avraam in iubirea de straini”. Impresionati de viata sa deosebita, crestinii din oraselul Trimitunda l-au rugat sa le fie episcop, in locul celui care murise de curand. A acceptat, insa dupa indelungi insistente.
Ca episcop si-a continuat viata sa modesta de mai inainte: purta aceleasi haine saracacioase, lucra pamantul si avea grija in continuare de oile sale. Desi exigent cu sine insusi, Sfantul Spiridon manifesta totdeauna compasiune fata de ceilalti oameni si o mare ingaduinta fata de slabiciunile lor. Pentru a mangaia sufleteste vreun drumet, de exemplu, nu ezita sa-si intrerupa postul si sa manance impreuna cu el.
Prin blandete, smerenie si simplitate a primit de la Dumnezeu marele dar al facerii de minuni, pentru ajutorarea semenilor si zidirea Bisericii. Ajuns la adanci batraneti, Sfantul Spiridon a murit in 348. Cu un an inainte, Dumnezeu i-a facut cunoscut sfarsitul sau. A fost ingropat in biserica Sfintilor Apostoli din Trimitunda. Biserica Ortodoxa il pomeneste in fiecare an in timpul postului Nasterii Domnului, in data de 12 decembrie.   Autor articol


Article printed from Articole.org: http://articole.org
URL to article: http://articole.org/spiritualitate/religie/viata-si-minunile-sfantului-ierarh-spiridon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

snow

Blogger Widgets