sâmbătă, 16 aprilie 2011

Bunătatea, ca abilitate emoţională

Posted By Zina On 6 aprilie 2011 @ 09:13 In Sfaturi | No Comments
Procesul de educaţie a propriei personalităţi este unul care durează toată viaţa, într-un fel sau altul. Prin articolele săptămânale tip calendar emoţional se promovează o abilitate emoţională , un concept emoţional care trebuie să existe neapărat la o personalitate complexă, pozitivă.
Conceptul este definit într-o frază centrală şi susţinut de cugetările unor gânditori celebri. Este util pentru educaţia ta să te gândeşti, să meditezi în fiecare zi a săptămânii la aceste cugetări, să apreciezi în ce măsură ţi se potrivesc, să îţi judeci faptele ca să vezi în ce măsură ai caracteristica respectivă şi cât de folositoare ţi-ar fi.
Odată extinsă de noile idei, mintea omenească nu mai revine niciodată la dimensiunile iniţiale. – Oliver Wendell Holmes, scriitor american .
Conceptul săptămânii : Bunătatea

bunatatea

Bunătatea din cuvinte creează încredere, bunătatea în gândire creează profunzime, bunătatea emoţională creează iubire. - Lao Tzu
Am învăţat tăcerea de la vorbăreţi, toleranţa de la intoleranţi, iar bunătatea de la cei răi; totuşi, în mod foarte ciudat, nu sunt recunoscător nici unuia dintre acei maeştri. – Khalil Gibran, 1883-1931, poet, filosof, eseist şi prozator libanez, romantic târziu al literaturii arabe. A trăit la Paris, unde i-a cunoscut pe Rodin, Debussy şi Maeterlinck, apoi la New York, unde a condus liga scriitorilor arabi care au emigrat şi au scris în limba ţărilor de adopţie.
Dacă nu ai suficient de des bucuria de a face un lucru bun, ai neglijat mult, dacă nu de tot, relaţia cu tine însuţi. Şi e păcat, căci dacă la sfârşitul vieţii tot ce se va putea spune despre tine va fi că ai fost o persoană bună, va fi suficient. – A.Neilen
Pentru un spor de educatie si cultura, vizitati blogurile “Lecturi povestite pe scurt” si “Noua abordare a lecturii”.


Articol din : http://articole.org

Flixster - Share Movies
Aishwaria Rai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

snow

Blogger Widgets