marți, 12 aprilie 2011

Cate ceva despre argint

Posted By Bocane On 9 martie 2011 @ 16:52 In Bijuterii | 
Care dintre noi, toate fetele din lume, nu este foarte incantata de o bijuterie? In forma de floare, fluture, pisicuta, cu sau fara pietre… Si mai ales de o bijuterie fina, de argint.
Iata si cateva lucruri pe care nu le stiai despre argint:
v Argintul a fost, initial, la fel de raspandit ca si aurul, aparand aproape in orice roca vulcanica. Dar in timp ce aurul nu este distrus de elementele naturale, si poate fi purtat la lungi distante de locul in care a aparut initial, argintul nu poate fi gasit decat exact acolo unde a aparut, iar actiunea elementelor naturale il poate distruge. Acesta este unul dintre motivele pentru care argintul poate fi obtinut numai din mine.
v O metoda veche de extragere a argintului este folosita inca si in ziua de azi in Mexic, de unde sunt extrase cantitati mari de argint: minereul este spart pana devine un praf fin, si apoi este intins pe o suprafata orizontala (de multe ori, curtea cuiva). Lucratorii presara sulfat de cupru si apoi cai sau magari sunt pusi sa mearga in cerc pentru a amesteca bine substantele. Cam dupa o zi in care se amesteca in continuu, se adauga sare (da, din cea de masa) si dupa inca doua zile se pune si argint viu (mercur). Masa este amestecata in continuu pentru aproximativ 15 zile, dupa care este incarcata intr-un rezervor prin care trece un suvoi de apa cu presiune. Apa curata tot, mai putin argintul si mercurul. Amestecul este apoi strecurat prin carpe, pentru a scurge mercurul, care este folosit apoi din nou pentru acceeasi procedura.
v Argintul pur are o culoare si un luciu alb deosebit de frumoase, dar, ca si aurul pur, este foarte moale, prea moale pentru a putea fi folosit la bijuterii. Pentru a putea fi folosit, argintul este amestecat cu cupru, formand aliajul cunoscut si folosit: argintul 925. Aliajul este format de fapt din 925 de parti argint si 75 de parti cupru.
v Primele mine de argint au aparut inainte de 3000 i.H. Argintul a fost cunoscut civilizatiilor antice, dar, spre deosebire de aur, este extrem de rar gasit in stare naturala pur. Atunci cand a fost descoperit initial, in Egipt, era considerat mai valoros decat aurul.
v Dezvoltarea Atenei si a remarcabilei sale civilizatii a fost datorata exploatarii minelor de argint din zona.
v Argintul este metalul cu cea mai mare conductibilitate electrica si termica, si are si proprietati naturale germicide, motiv pentru care a fost intens folosit in medicina.
v A fost intrebuintat pentru monede, inca din 600 i.H., in Grecia pentru inceput, dupa care conceptul s-a extins in toata lumea.
v Argintul a fost intotdeauna asociat cu pietre pretioase si semipretioase, stralucirea lui delicata si subtila fiind perfecta pentru a complimenta perfectiunea pietrei montate.
v Argintul este unul dintre putinele materiale care au reusit sa ramana la moda pe parcursul a peste 5000 de ani.
v Argintul poate fi combinat cu succes in bijuterii nu numai cu pietre semipretioase cum sunt Onixul, Lapis Lazuli, Ambra, Cuartul, ci si cu materiale mai putin obisnuite, cum sunt diverse tipuri de scoici sau melci – Abalonul, Motherpearl, cu pietre organice marine – Ochiul lui Shiva, cu roci – Lava Vulcanica sau chiar cu lemn. Multe asemenea combinatii surprinzatoare ofera www.Bocane.ro, magazin de accesorii de lux pentru ea si el.


Article from Articole.org: http://articole.org
URL to article: http://articole.org/moda-si-frumusete/bijuterii/cate-ceva-despre-argint




Flixster - Share Movies



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

snow

Blogger Widgets