vineri, 15 aprilie 2011

Nume cu rezonanță de flori

Posted By Leonard Flowers On 14 aprilie 2011 @ 15:33 In Cadouri | 
Deși sărbătoarea Floriilor semnalează începutul săptămânii mari din postul Paștelui, ea este totuși un prilej de bucurie la români. Biserica a instituit dezlegare la pește în aceasta zi pentru a ușura străduințele postitorilor, iar în popor se păstrează tradiția ca persoanelor care poarta nume de flori să li se dăruiască flori și cadouri. Pentru că Floriile se apropie, am alcătuit o lista cu numele românilor care poartă nume de flori, femei dar și bărbați deopotrivă.
Cele mai multe femei care își sărbătoresc onomastica în această zi poartă numele de Viorica, Florentina, Floarea, Florica sau Florina. Mai sunt nume care au rezonanțe florale precum Camelia, Margareta, Violeta, Lăcrămioara, Delia, Narcisa, Crina, Iris, Anemona, Rozalia, Liliana, Garofiţa. Aniversate vor fi și nume mai puțin întâlnite precum Crizantema, Panseluța, Brândușa, Hortensia, Iasmina, Iolanda etc.
Dintre bărbații cu nume de flori sărbătoriți de Florii sunt cei mai multi se numesc Florin și Viorel. La aceștia se adaugă cei care răspund la nume precum Florian, Florea, Florentin, Crin, Narcis sau Trandafir. Mai puțini sărbătoriți în această zi sunt cei cu numele de Bujor sau Ghiocel.


Articol din Articole.org: http://articole.org
URL to article: http://articole.org/cumparaturi/cadouri-cumparaturi/nume-cu-rezonanta-de-flori

123Flori.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

snow

Blogger Widgets